پیوند: http://vista.ir/page/218794/آسیب-شناسی-اینترنت،-فضای-مجازی-و-شبکه-های-اجتماعی-(3)
- راهكارهاي برخورد با آسيب هاي اجتماعي
امروزه رسانه ها، خصوصاً رسانه های جمعی عامل مهمی در اثرگذاری بر افکار عمومی و جهت دهی به رفتارهای اجتماعی محسوب می شوند. از سويی جامعه دانش آموزی کشور و به ويژه دانش آموزان مقطع متوسطه به عنوان آينده سازان اين مرز و بوم از اهميت و حساسيت خاصی برای مسئولان و دلسوزان نظام و جامعه برخوردارند. ارتباط از طریق فضای مجازی در سال های اخیر جایگاه قابل توجهی در بین نسل جوان جامعه ما پیدا کرده است. شبکه های اجتماعی در ابعاد مختلف زندگی افراد (فردی و اجتماعی) تأثیرگذارند. در شکل دهی به هویت نقش دارند و حتی روی ابعاد اقتصادی و اجتماعی و سیاسی جوامع هم تأثیرگذارند. امروزه با توجه به نقشی که تاکنون در ابعاد مختلف زندگی داشته اند، نمی توان آن ها را نادیده گرفت. در حال حاضر اينترنت ابزاري مناسب براي توسعه ي افكار و انديشه هاي بشري محسوب مي شود به شرط آن كه در راه صحيح استفاده شود. افراد بايد براي ورود به دنياي مجازي اطلاعات كافي در اختيار داشته باشند تا دچار مشكلات مالي و اجتماعي نشوند. ارتباطات سالم در فضاي مجازي و لزوم هوشياري جوانان و خانواده ها نسبت به تهديدات فضاي سايبري در درجه ي نخست اولويت قرار دارد. پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و توجه والدين به رفتار فرزندان بسيار مهم مي باشد و براي جلوگيري از هم پاشيدگي خانواده ها، والدين بايد تا حدودي به فناوري هاي روز دنيا مسلط باشند و آگاه باشند كه تغيير در رفتار فرزندان به معناي ايجاد تغيير در طرز فكر آن هاست و هنگامي كه بنيان فكري و شخصيت آن ها به صورت ناصحيح شكل گيرد، راه نفوذ شيادان به حريم خصوصي افراد و محيط امن خانواده باز مي شود. لذا، چنانچه خانواده ها نسبت به شيوه هاي جديد ارتباط فرزندان خود آگاهي و شناخت كافي و لازم را داشته باشند، از انجام بسياري از جرايم و ارتباطات پنهاني آنان جلوگيري به عمل مي آيد.
بخشي در كتاب هاي درسي در ارتباط با آشنايي دانش آموزان با فناوري هاي جديد، اينترنت و خطرات بالقوه آن ها.
- استفاده ازامكانات دانشگاه ها وحوزهاي عليمه براي برگزاري همايش هاي تخصصي.
- استفاده ازظرفيت مساجد و روحانيت كه بسيار تأثير گذار است.
- استفاده از ديگرابزارهاي فرهنگي مانند سينما وتئاتر.
- برگزاري كلاسهاي آموزشي، علمي، مذهبي ، تفريحي و انجام مسابقات مختلف ورزشي توسط سازمان ملّي جوانان و با هزينه كم كه موجبات جلب نوجوانان و جوانان را به اينگونه برنامههاي سازنده فراهم آورد و آنان را از روي آوردن به فعاليتهاي آسيب زا باز دارد.
- برگزاري اردوهاي تفريحي، علمي، آموزشي به تفكيك سن و جنس براي دانشآموزان و دانشجويان كشور و انجام مسابقات ورزشي (مانند تيراندازي، اسب سواري، كوهنوري، دوچرخهسواري و …) در سطح گسترده ميتواند موجبات سرگرمي هاي سالم و آموزنده را براي اين اقشار آينده ساز جامعه فراهم آورد و آن ها را از گزند استفاده نابجا از اينترنت مصون دارد.
- در دسترس بودن مشاوران آگاه، مجرب، متعهد و دلسوز براي راهنمايي نوجوانان و جوانان و خانوادههاي آنان براي پيشگيري از بروز اين نوع مشكلات.
- استفاده از امكانات آموزشي نيروهاي نظامي كه همه جوانان ذكور ناگزير از انجام خدمت نظام وظيفه هستند.
– استفاده از سازمان هاي غيردولتي و. . .
سلام
مطلبتون خوب و تاثیر گذار بود. ممنون از شما